Magister dietetyki i magister zdrowia publicznego,
Karolina Szczygieł

Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, ukończyła również studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo dietetyczne- w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Dietetyk-praktyk. W swojej pracy specjalizuję się głównie w leczeniu otyłości i nadwagi, ze swoimi pacjentami zgubiłam już setki nadprogramowych kilogramów, wsparłam dietoterapią niejednego chorego.

Pracując z pacjentem stosuję wyłącznie spersonalizowane podejście, łącząc poradnictwo ze skuteczną edukacją. Ponieważ dietetyka jest także moją ogromną pasją realizuję się prowadząc szkolenia i prelekcje z zakresu prawidłowego żywienia.

Nieprzerwanie poszukuję nowych rozwiązań w leczeniu dietą, uczestnicząc w licznych warsztatach i konferencjach naukowych. Jestem miłośnikiem gotowania i zdrowego jedzenia – codziennie udowadniam moim najbliższym, że zdrowe jedzenie może być nie tylko wartościowe, ale przede wszystkim smaczne.